Produsele achizitionate pe website-ul eFlix.ro se pot returna conform O.U.G. 34/2014. Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului.

Returnarea produselor se va face in termen de 14 zile.

Banii se pot returna in termen de maximum 14 zile de la primirea produsului de catre eflix.ro, in contul indicat la completarea formularului de retur. Daca plata a fost efectuata cu card bancar online, restituirea se va efectua in contul respectiv.

eFlix.ro va inapoia contravaloarea comenzii in cel mai scurt timp posibil, dupa primirea produsului returnat. Suma inapoiata, cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport. Costul de transport al curierului in cazul returului produsului/produselor va fi suportat in totaliate de client. Produsul/produsele pot fi returnate doar prin curier rapid.

eFlix.ro se obliga sa inapoieze contravaloarea comenzii in cel mai scurt timp, dupa ce produsul returnat ajunge in depozit. Sumele inapoiate pot include si plata transportului, daca produsul prezinta defecte sau urme de uzura care nu au intervenit din vina cumparatorului.

Definitia contractului de vanzare (art. 2.5): orice contract in temeiul caruia profesionistul transfera sau se angajeaza sa transfere proprietatea asupra unor produse catre consumator, iar consumatorul plateste sau se angajeaza sa plateasca pretul acestora, inclusiv orice contract care are drept obiect atat produse, cat si servicii.

Incheierea contractului are loc in momentul emiterii facturii fiscale si nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmarii automate de primire a acesteia.

Art. 12 mentioneaza ca exercitarea dreptului de retragere pune capat obligatiilor partilor contractuale. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

Din motive de igienă, urmatoarele produse NU se pot returna: kit-uri EMS, seturi de manichiura/pedichiura, casti, aspiratoare de puncte negre, centuri de remodelare corporala, pantaloni modelatori, etc.

Nu se accepta pentru returnare produse care prezinta forme de consum sau uzura, cu ambalajul desfacut sau desigilat, care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri etc. 

Prevederile OUG 34/2014 se aplica doar consumatorului definit ca orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite s-o faca intr-un magazin.

Renuntarea la cumparare in mod repetat va putea fi considerata un abuz.


    Main Menu